Drugi rodjendan Planete Srbije


Dragi moji i drage moje (a i oni ostali :p),

Pre dve godine na današnji dan Planeta Srbija je prvi put puštena u rad i tada je na njoj bilo manje od 30 blogova.

Drago mi je da se u poslednje vreme javlja sve više blogera (a i onih drugih) koji bi želeli da postave svoj blog na Planetoid.
Danas na ovaj mali jubilej Planeta Srbija broji 150 blogera, nije neki veliki broj ali već je gužva, svaki dan ima po nešto novo da se pročita (u proseku bar 15 novih unosa).

Za ove dve godine dosta toga se promenilo na domaćoj blog sceni, povećao se broj domaćih blog servisa (neki su tek u najavi), povećao se broj kavlitetnih tekstova, juče smo dobili prvu domaću tražilicu srpskih blogova, B92 je dao (i još uvek daje) svoj veliki doprinos popularizaciji blogovanja u Srbiji (iako neki misle suprotno)

… i ako sam nešto ispustila ne zamerite ;)

Sledeće što mogu da vam najavim je da ćemo Planetoid ubuduće obogatiti reklamama, pron i kazino banerima ne bi li sebi povećali novce a i Gugl PR ;)

Naravno šalim se, malo crnog (SEO) humora nije na odmet :)

Pa …

Planeto, Srećan ti drugi rođendan !

i blog s Vama :-)

13 comments

 1. Драга Ивана, Планета после 2 године више није оно што је била :(

  Налазим да све више прескачем и игноришем текстове, а вероватно ћу ускоро потпуно прећи на РСС читаче и заборавити на Планету (добро, не могу баш да заборавим пошто имам и ја ту неког удела, али ћу престати да је посећујем свакодневно). Немој ово да схватиш лично, правио сам глупости и сам док сам водио Планетоид (сетите се дебакла са Светом, ПиСи магазином…; али да се разумемо, и ови блогери са Б92 су једнако негативни као и Свет, с тим што сви знамо да је Свет комедија, а ови су „елита“).

  Нови „квалитетни“ блогери се често изгубе међ’ онима са Б92 (а веруј ми, више пута сам за неко ново име помислио „види, има и нових занимљивих блогчетара“, а ниједан од њих није дошао са Б92 — случајност или не?).

  И поред свега, срећна годишњица Планетоида, и да поживи још три пута толико :)

 2. Ne posećujem planetu već neko vreme upravo zbog spamerskih, tupih B92 blogova na kojim nisam još ni jednom našao ništa pametno za pročitati a ima ih milion (ili mi se samo čini da ih ima milion jer svaki peti članak nije njihov). Takođe bi me interesovalo zašto se ništa ne radi po tom pitanju, pošto znam da je bilo intervencija na tu temu na obe strane (i planetoidu i B92)?

  Ovo trenutno stanje na planeti mi nikako ne odgovara i zbog toga sam odlučio da je do daljnjeg ne posećujem, jer su ciljevi mojih poseta obično informisanje o (zdravoj i nezavisnoj) blogosferi i čitanje interesantnih tekstova, a ne konzumacija B92 žvake i propagande.

  Uzdravlje.

 3. Srecan Rodjendan Planetoidu, ako se ovako nastavi za sledeci necu biti tu da cestitam.

  Slazem se sa svim izrecenim od strane Dragana i Danila. Mislim da b92.net blogove (ili vecinu njih) treba odstraniti sa planetoida. Da se ne ponavljam, vec sam rekao sve sto sam imao u ranijim komentarima.

 4. Feed planete ne odgovara zahtevima kada nije validan (predpotavljam), tj. tvoj reader neće da ga “svari”. Problem je uvek u nekom od feedova koji planetoid agregira.
  Tako sam ja barem skontao.

 5. Respect i congrats.. samo ovo za b92 se def slazem sa Draganom.. bez zelje da nekog uvredim… svaki dan gomila postova od kojih je 95% cista glupost, a ostalo je Querria.. a ono sto na njihovom celeb blogu izlazi su najodvratnije moguce bljuvotine…
  Kada bi njih izbacili.. ili bar naveli mogucnost da oni po default budu out a ko zeli da moze da ih ukljuci.. bilo bi jako.. jako… jako…. jako jebeno dobro.

Comments are closed.